95 DE ANI DE LECTURA PUBLICA

Joi, 26 aprilie 2018, la sediul Bibliotecii Publice din comuna Gura Foii, a avut loc evenimentul cultural “95 de ani de lectura publica”, eveniment organizat cu prilejul implinirii a 95 de ani de la infiintarea primei Biblioteci publice din comuna.
La eveniment au luat parte, autoritati locale si judetene, bibliotecari din judet, cadre didactice, utilizatori ai serviciilor Bibliotecii si invitati.

 

Primarul comunei, domnul Radu Nicolae Georgescu, a transmis un mesaj in care spune ca nu poate sa fie decat mandru ca localitatea pe care o conduce are o istorie culturala asa de bogata si de veche si ca se simte obligat sa continue ceea ce acum aproape un secol, oameni simpli si intelectuali, fii ai satului au creat, asigurand ca va acorda tot sprijinul actului de cultura si educatie; in acest sens a mentionat, ca foarte curand se va incepe reabilitarea Caminului Cultural pentru care s a obtinut finantarea prin Compania Nationala de Investitii.

 

Din partea autoritatilor judetene, Biblioteca Judeteana Dambovita, domnul metodist, jr. Vladut Catalin Andreescu, a transmis din partea dnei director prof. Agnes Erich un mesaj de felicitare in care se mentioneaza ca Biblioteca Publica din Gura Foii se afla printre cele mai apreciate Biblioteci Comunale din judet, cu activitate culturala foarte bogata, cu noi servicii infiintate pentru utilizatorii din toate satele comunei.

In continuare, dna bibliotecar responsabil-Mariana Nita, a remarcat ca se simte onorata sa continue opera de inflorire a comunitatii prin educatie si informatie in domeniul cultural, de pastrare a traditiilor si obiceiurilor locale si ca mesajele de felicitare se cuvin si tuturor celor care de a lungul timpului, au fost mesageri ai culturii si cunoasterii, ai binelui si frumosului!

Programul zilei a inclus, un scurt istoric al Bibliotecii, pornind de la prima Biblioteca infiintata in anul 1923 si denumita Biblioteca Populara Gura Foii, o vizita la Biserica-monument istoric din satul Bumbuia, vernisajul unei mici expozitii de desen si numismatica – al dlui Catalin Velcescu, un program artistic sustinut de catre elevi ai scolii Gimnaziale din comuna, de catre Clubul Pensionarilor Gura Foii si de catre Ansamblul “ Mladite Dambovitene” de la Clubul Copiilor Gaesti;

Evenimentul, s a incheiat cu premierea celor mai fideli utilizatori ai Bibliotecii Publice.